Варна 14°
fallback
Живот
10:03 | 24 януари 2018
Обновен: 10:12 | 3 май 2024

Брюкселско зеле с пармезан

Време на приготвяне: 50 минути Порции: 2-3

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

1 кг брюкселско зеле

1 чаена лъжичка смлян черен пипер

сол на вкус

1 чаена лъжичка чесън на прах

4 супени лъжици олио или зехтин

1/4 чаша галета

150 г настърган пармезан

Приготвяне:

Почистете брюкселското зеле и разрежете всяка главичка наполовина. Поставете вече нарязаното зеле в дълбока купа и прибавете зехтина, подправките и накрая настъргания пармезан. Разбъркайте добре. В тава за печене сложете на дъното лист алуминиево фолио и върху него прехвърлете зелето. Печете около 40 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

az-jenata.bg

 

Четете още: 9 тайни на жените, които никога не пазят диета

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback