Варна °
fallback
Живот
11:08 | 15 май 2018
Обновен: 09:48 | 8 юни 2025

Диетична домашна луканка със сушени домати (РЕЦЕПТА)

Подходяща и за вегани

По материала работи: manager

Тази рецепта е лесна за приготвяне и подходяща за хора, които спазват режим на разделно хранене, защото в състава й са включени само неутрални зеленчуци. Вкусът е невероятен, а ползите за организма повече, отколкото можете да си представите.

 

Необходими продукти:

червено цвекло - 2 големи глави домати - 3 - 4 бр. пресни (може да ползвате и готови изсушени) сушени гъби - 150 г. кимион чубрица червен пипер черен пипер хималайска сол зехтин  

Начин на приготвяне:

За сушените домати:

Измиват и се нарязват на шайби доматите. Нареждат се в плитка тава върху хартия за печене. Поръсват се със зехтин, хималайска сол, пипер и други подправки по желание. След това се слагат във фурната за около 3-4 часа на 100°C. Дължината на изсушаването във фурната зависи от това колко сочни са доматите и колко време им е нужно. Може да ползвате и прибор за сушене на зеленчуци и плодове ако разполагате с такъв или готови изсушени домати.

 

За луканката:

За рецептата използвайте чопър  или месомелачка. Слагат се цвекло, сушените гъби и изсушените домати. Смилат се докато е нужно. След това се добавят всички подправки - кимион, чубрица, червен пипер, черен пипер и хималайска сол.

 

Сместа се разбърква добре. С помощта на стреч фолио оформяме луканките и сушим във фурната на 50°C (след като отстраним фолиото, върху хартия за печене) с леко отворена врата. Остава се няколко дни на хладно и проветриво да доизсъхне и след това е готова за консумация.

 

Вкусно и здравословно!

 

Да ви е сладко!

 

Автор на статията:
manager
0 коментара
fallback
fallback