Какво е по-различното в тази рецепта, което прави това ястие толкова неустоимо вкусно? Начинът на приготвяне и подправките разбира се. Но ако спазвате последователността и точните пропорции, успеха вие гарантиран.
Необходими продукти за 8 порции:
1 кг. свински бут
1 голяма прясна зелка
5 с.л. едросмляна лютеница
1 бурканче (около 250 - 300 гр.) мариновани сушени домати
10 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. универсална подправка
черен пипер
дафинов лист
1 ч.л. лимонтозу
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
В уок или друг дълбок тиган сгорещяваме 5 с.л. олио. Предварително сме порцирали месото на 8 парчета, като внимаваме да разрязваме напречно на мускулните влакна.

"Запечатваме" месото за по 2-3 мин. в сгорещеното олио и го подреждаме на дъното на дълбока тавичка (с поне 10-12 см. борд) и поръсваме с черен пипер.

В същата мазнина задушаваме докато омекне 1/3 от предварително нарязаната на ситно зелка. Когато е хубаво омекнало и си е сменило цвета, овкусяваме тази част от зелето с червения пипер и универсалната подправка. Задушаваме още 2-3 мин, като бъркаме непрекъснато и го изсипваме на равен слой върху месото.

В тигана поставяме останалите 5 с.л. олио и с тях задушаваме следващата 1/3 от зелката.

Когато се задуши хубаво, добавяме лютеницата и задушаваме още 2-3 мин, като бъркаме непрекъснато и го изсипваме на равен слой върху първия слой зеле.Отгоре поставяме 2-3 дафинови листа.

Накрая в тигана изсипваме мазнината от бурканчето на маринованите сушени червени домати и в нея задушаваме последната 1/3 от зелето. Когато е почти готово, добавяме нарязаните на ситно сушени домати, лимонената киселина и солта.

Изсипваме на равен слой в тавата. Прибавяме 250 м.л. топла вода. Покриваме хубаво с алуминиево фолио и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна около 120 мин.

Махаме фолиото и допичаме още 30 мин., като от време на време разбъркваме с дървена лъжица, за да не прегори.
Сервираме топло, но не прекалено горещо.
Да ви е сладко!
Черно море
Рецепта на деня: Много вкусни кюфтенца с чуден доматен сос
Рецепта на деня: Свински пържоли с карамелизиран лук и гъби

Културист, данъчен експерт, шеф на НАП... Кой е Румен Спецов и ще се справи ли с "Лукойл"?
Държавата назначи Румен Спецов за особен управител на "Лукойл"
Почина легендарният вратар на ЦСКА Стоян Йорданов
Кометата C/2025 K1 (ATLAS) се разпадна на три части след преминаване край Слънцето
Вселената става по-студена и „безжизнена“
Екипажът на „Шънчжоу-20“ се върна на Земята
Извънземен живот в системата K2-18: Шансовете за това са големи
Ново голямо признание за Ямал
Почина голяма легенда на ЦСКА
Камавинга напусна Франция
Огромно унижение за бившия шеф на футбола в Испания
Дневен хороскоп за 15 ноември, събота
Любовен хороскоп за 17 – 23 ноември
Как да балансирате хормоните в 20-те, 30-те, 40-те
Есенни съвети за по-добро здраве: три ключови фактора
Повече от половината хора с диабет в света остават недиагностицирани
Изкуствен интелект ускорява създаването на синтетични антитела
Нарушеният слух в бъдеще може да се лекува с…виагра?!
Повишена функция на щитовидната жлеза при деца - на какво може да се дължи?
Verizon обмисля съкращаването на до 20 хил. работни места
Културист, данъчен експерт, шеф на НАП... Кой е Румен Спецов и ще се справи ли с "Лукойл"?
Китай настоява японският лидер да оттегли „заплашителното“ си изказване за Тайван
Защо педалът за газта на Nissan Skyline GT-R R32 е асиметричен
Еди Мърфи ще става дядо – дъщеря му Бриа очаква първото си дете
4 зодии, които са непредсказуеми
Коментари