Лешников крем с какао

Време на приготвяне: 20 мин Порции: 2-3

Лешников крем с какао

Продукти:

2 чаши сурови лешници

1/3 чаша захар или мед на сладост

1/4 чаша натурално какао на прах

1 ч.л. ванилова есенция

1 с.л. или повече кокосово масло

няколко зрънца морска сол

Приготвяне:

В тава върху хартия за печене сложете лешниците и ги запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10 минути. Когато изстинат, поразтъркайте ги леко, за да падне по-голяма част от фината им обвивка. Сложете ги в кухненски робот и ги смелете до получаването на фино брашно. Прибавете към тях останалите съставки. Трябва да се получи гладка смес. Ако кремът е прекалено гъст, добавете още масло.

 

az-jenata.bg

Четете още: Какво се случва, когато ядете твърде много протеини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата