Рецепта на деня: Руското суши - рулет Селедка под шубой

Вкусно и изключително красиво. Достойно предястие за скъпи гости

Рецепта на деня: Руското суши - рулет Селедка под шубой

Това любимо руско ястие има много варианти, а на български се изписва по много начини. Позволих си да използвам оригиналното наименование, което му дава gastronom.ru. Рецептата е изпробвана и изключително сполучлива.

Необходими продукти:

2 средноголеми глави червено цвекло
2 моркова
2 големи картофа
4 яйца
200 гр. сельодка - слабосолено филе
1 глава лук
100 гр. майонеза
 

Начин на приготвяне:

Сварявате (по отделно за да не се оцветят от цвеклото) зеленчуците и яйцата.

Обелете зеленчуците и ги настържете на едро ренде.

Обелете яйцата и по отделно настържете жълтъците и белтъците на ситно ренде.

Върху фолио за свежо съхранение разстелете слой от цвеклото, леко го посолете и намажете с майонеза.

Поръсете с настърганите белтъци (от тях отделете малко за украса) и ги размажете с малко майонеза.

Следват слой моркови, след това картофи с настърган лук, като всеки слой се подмазва с майонеза.

Върху картофения слой, в единия му край, сложете късчетата сельодка (нарязана на ситно).

Внимателно, започвайки от страната в която е рибата, навийте на руло с помощта на фолиото и го приберете в хладилника за поне 4 часа.

Преди поднасяне украсете рулото.
 

Да ви е сладко!
 

Превод от руски Черно море
 
 
Рецепта на деня: Руска салата с домашна майонеза без яйца
 
Рецепта на деня: Маринован сафрид
Новини

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата