IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
10:01 | 28 май 2019
Обновен: 21:04 | 16 май 2025

Паста с пилешко, сметана и бекон

Време на приготвяне: 40 мин Порции: 3

По материала работи: Слав Велев
Паста с пилешко, сметана и бекон

Продукти:

500-600 г пилешки гърди

10 ленти бекон

1 глава лук

4 скилидки стрит чесън

масло или зехтин

сол, черен пипер на вкус

400 г паста

½ ч.ч. течна сметана за готвене

1 и ½ ч.ч. настърган пармезан

 

Приготвяне:

В добре загрят тиган запечете нарязания бекон до златисто, след което го отделете върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина. В мазнината от бекона добавете нарязаното пилешко месо с няколко капки зехтин, нарязаните лук и чесън. Подправете със сол и черен пипер. Гответе до златисто. Прибавете сварената паста и малко от водата, в която сте я варили или бульон (около 1 чаша). След като заври, сложете похлупак върху тигана и гответе на среден огън за около 13-15 минути. Прибавете сметаната, настърганото сирене и бекона. Когато сиренето се разтопи може да сервирате пастата.

 

az-jenata.bg

Четете още: Тайните на барманите: Какво да поръчате по време на парти

Коментари

Новини Варна