Паста пене с пиле, аспержи и пармезан

Време на приготвяне: 45 мин Порции: 4

Паста пене с пиле, аспержи и пармезан

Продукти:

1 пакет паста пене

5 супени лъжици зехтин

2 броя пилешки гърди без кост, нарязани на кубчета

чеснов прах на вкус

½ чаша пилешки бульон

3-4 стръка аспержи

1 скилидка чесън, нарязана на тънко

¼ чаша настърган пармезан

Приготвяне:

Кипнете подсолена вода и сварете пастата пене. Отцедете и оставете настрана.

 

Загрейте зехтина в дълбок тиган. Запържете чесъна в него за няколко минути. Добавете пилето. Овкусете със сол и черен пипер. Прибавете чесновия прах. Разбъркайте. След около 5-6 минути, когато пилето покафенее го извадете от тигана и го отцедете върху кухненска хартия.Изсипете бульона в тигана. В него добавете аспержите, щипка сол и черен пипер. Покрийте с капак и оставете да омекне за 10 минути. След това върнете пилето в тигана и разбъркайте. На финала добавете пастата. Разбъркайте добре за още 5 минути и сервирайте, поръсена с пармезан.

 

az-jenata.bg

Четете още: 4 храни, които ще ви помогнат да заспите бързо

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата