Ориз с моркови и печени орехи

Време на приготвяне: 60 мин Порции: 2

Ориз с моркови и печени орехи

Продукти:

1 чаша ориз басмати

2 чаши вода

¼ чаша печени орехи, счукани

1 супена лъжица масло

1 глава лук, нарязан

1 чаена лъжица настърган джинджифил

¾ чаша настъргани моркови

сол на вкус

лют пипер на вкус

пресен кориандър, нарязан на ситно

 

Приготвяне:

Сварете ориза във водата. Оставете да кипне и варете около 20 минути. Отцедете.

 

Докато оризът се готви, настържете морковите, изпечете орехите за 2-3 минути в тиган без мазнина и ги счукайте. Разтопете маслото в тигана на средна температура и в него запържете лука, докато стане кафяв. Към него добавете морковите, джинджифила и солта. Намалете котлона и оставете да се задуши за още 5 минути. Добавете лютия пипер и орехите. Разбъркайте. Когато сте готови с ориза, добавете и него към всичко останало и разбъркайте. Поръсете с кориандър и сервирайте.

 

az-jenata.bg

Четете още: Защо да ядем месо редовно?

 

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата