Печена сьомга по гръцки

Време на приготвяне: 35 мин Порции: 4

Печена сьомга по гръцки

Продукти:

4 парчета сьомга, всяко около 300 грама

1 лимон

1 глава червен лук

сол, черен пипер на вкус

За дресинга:

1/4 ч.ч. зехтин

сокът на 2 лимона

1 скилидка стрит чесън

1 ч.л. сушен риган

1/2 ч.л. червен пипер, може и лют

черен пипер на вкус

150 г фета сирене нарязано на кубчета

няколко чери доматки

няколко маслини без костилки

1/4 краставица

1/4 глава червен лук

няколко стръка копър

 

Приготвяне:

Комбинирайте в купа съставките за дресинга, заедно със сиренето. Разбъркайте добре и сложете в хладилник за около 10-15 минути. В тавичка с незалепващо покритие сложете нарязан на тънки кръгчета червен лук и няколко кръгчета лимон. Подредете върху тях парчетата риба (с кожата надолу). Овкусете ги със сол и черен пипер. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути. Към дресинга добавете нарязаните домати, краставици, копър, лук и маслини. Овкусете с него всяка порция риба.

 

az-jenata.bg

Четете още: Как да си направите тази лесна напитка за отслабване?

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата