Варна °
fallback
Живот
12:32 | 7 октомври 2019
Обновен: 10:14 | 14 май 2025

Паста пене с риба тон на фурна

Време на приготвяне: 60 минути, Порции: 4

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

1 пакет паста пене

1 супена лъжица зехтин

1 супена лъжица масло

1 глава лук, нарязана

3 консерви риба тон в собствен сос, отцедена

1 чаша заквасена сметана

3 супени лъжици сварен грах от консерва

сол и черен пипер на вкус

½ чаена лъжица индийско орехче

1 и ¼ чаши настърган пармезан

 

Приготвяне:

Кипнете подсолена вода. В нея сварете пастата пене. Отцедете я и оставете настрана. Разбъркайте с 1 супена лъжица зехтин, за да остане пастата стегната и лъскава. Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете тава за печене и оставете настрана. Разтопете маслото в голям тиган на средна температура. Запържете лука за около 5 минути, като разбърквате. Прибавете рибата тон и гответе още 2 минути. Добавете сметаната, разбъркайте добре с рибата. Овкусете с подправките. Разбъркайте. Накрая добавете и пастата и разбъркайте, за да се смесят всички съставки. Прехвърлете в тавата за печене. Добавете граха. Поръсете обилно с пармезана и печете за около 20 минути.

az-jenata.bg

 

 

Салата с макарони и риба тон

Автор на статията:
Слав Велев
7 коментара
fallback
fallback