Варна 12°
fallback
Живот
13:32 | 22 октомври 2019
Обновен: 22:25 | 27 април 2024

Салата „Коб“ с бекон и авокадо

Време на приготвяне: 40 мин., Порции: 4

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

4 резена пушен бекон, нарязан

2 големи сварени яйца

6 чаши нарязана маруля

1 ябълка, нарязана на кубчета

250 г чери домати, нарязани

1 авокадо, нарязано на кубчета

½ чаша печени орехи

1/3 чаша сушени червени боровинки

1/3 чаша козе сирене

За дресинга:

1/3 чаша майонеза

¼ чаша прясно мляко

2 супени лъжици захар

1 супена лъжица оцет

1 супена лъжица слънчогледово семе

 

Приготвяне:

Разбъркайте съставките за дресинга в малка купа и оставете настрана. Загрейте голям тиган на средна температура. В него запържете бекона, докато покафенее. Прехвърлете върху хартия, за да се отцеди. Сварете яйцата. Обелете ги и ги нарежете на половини. В голяма купа за салата поставете на дъното нарязаната маруля. След това едно по едно подредете бекона, яйцата, ябълката, авокадото, чери доматите, орехите, боровинките и козе сиренето. Сервирайте веднага салатата, полята с дресинга.

 

az-jenata.bg

Салата „Цезар“ с къдраво зеле и аншоа

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback