IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
10:39 | 26 януари 2020
Обновен: 14:27 | 29 април 2024

Рецепта на деня: Попска яхния

Ястие от Северозападния край

По материала работи: Слав Велев
Рецепта на деня: Попска яхния

 

Онези от вас, които обичат да похапват зеленчуци, сигурно харесват и манджите с тях. Яхнията е едно от традиционните ястия, които присъстват в различни варианти на масата ни през седмицата. Хем е вкусно, хем икономично.

 

Тази рецепта за яхния със свинско е от Северозападния край. В нея има малко чесън и вино, което я прави изключително ароматна и приятна за небцето на българина.

 

Ето какви продукти са ви необходими за нея:

– 500 г свинско;

– 4 – 5 глави лук;

– 3 – 4 скилидки чесън;

– 1 домат;

– чаша червено вино;

– 1 с. л. брашно;

– червен пипер, черен пипер, сол и олио на вкус.

 

Как да си приготвите попската яхния?

 

 

Обелете и изчистете добре лука, след което го нарежете на ситно. Той се запържва леко в олио.

 

Добавете парченцата свинско към лука и ги оставете да поцвърчат за малко.

 

Настържете домата и го оставете да се задуши със свинското и лука.

 

Накрая добавете смачкания чесън, виното и чаша вода.

 

Оставете яхнията да заври и накрая я сгъстете с малко брашно. Подправете с подправките по ваш вкус.

 

Tialoto.bg

Коментари

Новини Варна