Рецепта на деня: Сладко-кисело пилешко с ананас

Рецепта на деня: Сладко-кисело пилешко с ананас

Продукти:

3 супени лъжици соев сос

3 супени лъжици зехтин

сол на вкус

½ чаена лъжица червен пипер

500 г пилешки гърди, нарязани

1 червена чушка, нарязана

1 връзка пресен лук, нарязан

1 супена лъжица царевично брашно

1 консерва ананас

 

Начин на приготвяне:

Смесете соевия сос с 2 лъжици зехтин, сол и пипер. Разбъркайте. Сложете пилето да се маринова в сместа. Загрейте 1 супена лъжица зехтин в дълбок тиган. В него запържете чушката за 3 минути. Прибавете пресния лук и гответе още няколко минути. Сложете маринованото пилешко в тигана. Разбърквайте от време на време, докато пилето се задуши. Ако използвате консерва с ананас, използвайте сока от него, за да разтворите царевичното нишесте. Добавете ананасовите парченца в тигана за 3 минути. След това залейте с ананасовия сос с брашното. Оставете да кипне, след което варете за още 2-3 минути, докато сосът се сгъсти.

 

az-jenata.bg

 

Коментари

Живот
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата