IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
19:24 | 9 февруари 2020
Обновен: 17:29 | 17 април 2024

Оскарите в еко дух: Сервират веган меню, забраняват пластмасата

Вместо шунка и говеждо звездите ще се гостят с краставици

По материала работи: Слав Велев
Оскарите в еко дух: Сервират веган меню, забраняват пластмасата

Трескава подготовка за връчването на наградите Оскар. Червеният килим вече е поставен и се извършват допълнителни работни дейности. Наградите "Оскар" се включват в борбата с климатичните промени.

По-голямата част от менюто ще бъде веган, а пластмасата за еднократна употреба е забранена.

 

 

Краставици и моркови заменят иберийската шунка от Испания и японското говеждо по време на тазгодишната бляскава вечеря на престижните филмови награди, предава Bulgaria ON AIR.

 

 

"Тази година имаме невероятно разнообразие от веган блюда. 70% от менюто ще бъде безмесно. Звездите ще могат да се насладят на ризото с гъби и паста със зеленчуци, както и на бадемово мляко. А майстор готвачите ще се погрижат кулинарното преживяване да бъде на ниво", каза шеф-готвачът Волфганг Пук.

 

 

Екоактивисти приветстваха решението за веган менюто. Неотдавна в доклад на ООН за изменението на климата беше посочено, че отглеждането на добитък и консумацията на месо оказват негативно влияние върху глобалното затопляне.

 

dnes.bg

 

 

 

Коментари

Новини Варна