Варна 21°
fallback
Живот
14:50 | 23 февруари 2020
Обновен: 14:53 | 1 май 2024

Рецептa за Месни заговезни

Свинско в йенска тенджера

По материала работи: Слав Велев

Продукти:

Продукти:

свински пържоли (около килограм)

голяма глава лук

две парченца сурова наденица

250 г пресни печурки

Приготвяне:

Приготвяне:

 

Пържолите се начукват и се изпържват в тиган. Отделно се запържват лукът, гъбите и наденицата. След това в йенска тенджера се редят ред пържоли, върху тях лукът, гъбите и наденицата и така докато свършат продуктите. Поръсва се с чубрица и чер пипер. Най-накрая се налива 1 каф. чашка вода. Пече се във фурна за около половин час.

 

az-jenata.bg

 

Пилешко в глинен гювеч

 

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback