IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Живот
16:15 | 19 септември 2021
Обновен: 22:51 | 24 март 2024

Котка се прибра при стопаните си след 10-годишно странство

Необичайният случай е от Острова

По материала работи: Слав Велев
Котка се прибра при стопаните си след 10-годишно странство

Изгубена котка се завърна при стопаните си след 10 години в неизвестност. Необичайният случай е от шотландския град Абърдийн.

Нил и Люси Хендерсон решили да си вземат коте, на което дали гръмкато име Форбс. Животинчето било игриво и дружелюбно и бързо спечелило симпатиите на стопаните си, които за кратко се привързали към него. През пролетта на 2011 година обаче Форбс изчезнал.

Семейството го издирвало няколко месеца, търсели го из целия квартал и молили съседите си да проверят дали не се е промъкнал в техните изби и гаражи. Всички техни усилия останали без резултат и те се премирили, че домашният им любимец е безвъзвратно изгубен или дори загинал.

След повече от 10 години семейството вече живеело в Еденбург. Един ден неочаквано с тях се свързал Грег Стивънсън, работник в служба за спасени животни. Той съобщил на Нил, че преди дни му предали котка, в чийто чип били записани именно неговите данни.

Оказало се, че Форбс бил открит от жители на Абърдийн, едва на няколко километра от мястото, където бил изчезнал. Котаракът изглеждал в лошо здраве и именно затова бил предаден на организацията.

"Новината ме изненада страшно много. Веднага исках да го прибера при себе си", споделя щастливият Нил. Още на следващия ден той отешъл в приюта при изгубения си любимец. "Форбс се сгуши в мен, затова се надявам, че ни е познал", разказва Хендерсон.

От момента, в който вече е в дома на стопаните си, котаракът показал същите привички, каквито имал до своето изчезване.

"Преди стоях буден до късно и когато Форбс идваше в стаята, започваше да мяука, докато не изключа компютъра и не отида да си легна. Тогава идваше при мен, за да се гали. Днес прави абсолютно същото", допълва Нил.

Превод: GlasNews.bg

Коментари

Новини Варна