IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
13:40 | 14 юни 2022
Обновен: 13:45 | 15 април 2024

Какво се случва, ако включиш задна със 70 км/ч? Нагледно ВИДЕО

Ремонтът е неизбежен

По материала работи: Ставри Таргов
Какво се случва, ако включиш задна със 70 км/ч? Нагледно ВИДЕО

Какво се случва, ако по време на движение с автомобил със задвижване на четирите колела включите на задна скорост? Това е въпрос, който вероятно мнозина са задали, но никой от тях не е бил достатъчно глупав, за да пробва подобно действие.

В името на науката обаче екипът на YouTube-канала AutoVlog, реши да пожертва Ford Ranger от 1994 г. с механична скоростна кутия и задвижване на четирите колела. Човекът зад волана се казва Майкъл Вайм и вече се е опитал да намери отговор на същия въпрос с Chevrolet Prism, който обаче е с задвижване на едната ос и автоматична скоростна кутия.

Старият пикап оцеля след първия опит за включване на задна предавка, но тогава системата за задвижване на четирите колела е изключена. Следва нов опит, при който Вайм ускорява до 45 мили в час (72 км/ч), а трансмисията е превключена на заден ход. Тогава се случва най-очевидното нещо на света – чуват се цял куп скърцащи звуци и всичко се счупва. Съответно, пикапът спира.

Какво точно се случва вътре в скоростната кутия не е известно, но докато скоростният лост изглежда работи, съединителят определено е приключил. И превозното средство, с което Вайм е пробвал и други странни неща – като сипване на текила и водка в резервоара, ще се нуждае от сериозен ремонт, пише automedia.investor.bg.

Коментари

Новини Варна