IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Живот
13:00 | 20 септември 2022
Обновен: 05:46 | 16 април 2024

22-ри се задава, офертите валят и... Сахара е по-евтинка от Велинград!

Сред предложенията с най-голям интерес е пакет за 1190 лв. на човек в двойна стая за 6 дни в Италия

По материала работи: Ставри Таргов
22-ри се задава, офертите валят и... Сахара е по-евтинка от Велинград!

Екзотична почивка за седмица в Тунис и посещение на Сахара ще ни излезе по-евтино, отколкото 4 дни във Велинград в дните около 22 септември, показа проучване на „Телеграф“.

Екскурзията до чуждата страна за 7 нощувки излиза 773 лв. на човек с включени закуски, обеди, вечери, нощувка в оазис в пустинята и разглеждане на забележителности като амфитеатър, замък и плаване с пиратски кораб.

В цената влизат и самолетните билети. За сравнение, ако искаме да изкараме почивката около Деня на независимостта във Велинград, трябва да платим 1840 лв. за двама в апартамент във Велинград за 4 дни.

В пакета за спа столицата на Балканите влизат нощувки, закуски и вечери без обяд, ползване на басейн, спа център и фитнес.

Дефицит

Дефицит в момента са свободните места в дните около 22 септември за Италия. Цените на пакетите излизат около 1000 лв. на човек. Всички оферти за Сицилия например са изкупени. „Няма места, записванията започнаха рано и всичко е пълно“, коментираха туроператори.

Сред офертите с най-голям интерес е пакет за 1190 лв. на човек в двойна стая за 6 дни в Италия със самолет на база полупансион.

Седмият ден се нощува в Малта с възможност за обикаляне на забележителностите. Настаняването е в 4-звездни хотели. Голям е интересът и към екскурзиите до Римини в Италия за седмица, които вървят по 1065 лв.

Поклонници

Ако искате да останете в България и нямате толкова дълга отпуска, може да се възползвате от офертите за поклоннически туризъм, които са интересни, а и не струват скъпо, казаха още туроператори.

Едно от предложенията е двудневна екскурзия с автобус за 90 лв. на човек в Рила и Пирин. Включва настаняване в двойна или тройна стая в хотел и обиколка на различни манастири, както и посещение на Рупите.

За 2 нощувки в Троян пък пригответе 170 лв. на човек. Настаняването е в луксозен хотел, с включени закуски и вечери, ползване на сауна, басейн, интернет, както и ползване на 10 процента отстъпка за масаж.

Коментари

Новини Варна