IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
19:25 | 24 септември 2015
Обновен: 05:14 | 6 май 2024

Малките неща, които майчинството "убива"

Някои навици и благинки остават завинаги в миналото

По материала работи: Юлиян Атанасов
Малките неща, които майчинството "убива"

Дано добре да сте си починали преди да се сдобиете с дете, защото след това дълго време няма да разполагате с време за себе си, пише dnes.bg.
След като родите най-съвършеното бебе на света, вие ще осъзнаете, че сте изгубили почти безвъзвратно някои неща от предишния си живот, които сте вземали за даденост.
Става въпрос за някои малки неща от ежедневието, които обаче никога не сте знаели, че някой ден ще ви липсват, и то много.
1. Да изядете десерта си, без да го споделите. След като веднъж вече сте станали родител, забравете егоизма по отношение на храната. Ако детето ви си хареса сладоледа ви – със сигурност ще му го преотстъпите, дори да ви се яде много.
2. Да се шляете безцелно. След като веднъж човек има дете, той сякаш забравя за това какво представлява шляенето по улиците, просто ей така. Същото важи и за безцелното шофиране – край. Вече всичко в живота на жената има точен маршрут. Дори най-обикновената ви разходка ще си има някаква крайна цел.
3. Да кажете нещо само веднъж, без да повтаряте. След като станете родител, ще започнете да се усещате, че говорите с по-силен глас и с по-приповдигнат тембър. На всичкото отгоре, ще започнете да давате по-често съвети и насоки на хората, без те задължително да ви ги искат. Върхът е, че ще повтаряте и потретяте заръките си, превръщайки се в истински досадник.
4. Да си вършите някакви неща сами и необезпокоявани. Ще си спомняте с носталгия, че сте можели да се наслаждавате на списанието си един-два часа; че сте можели да говорите с приятелка по телефона също с часове; че сте можели да отскочите до магазина за сандвич или дюнер или да тръгнете към фитнес залата веднага след като ви дойде настроение за спорт. Нещата вече не са толкова прости.

5. Да мързелувате. Хората без деца могат да си прекарат целия свободен ден в леглото (ако са в отпуск, например). Веднъж обаче, след като се сдобиете с наследник, мързелуването ще ви стане неприсъщо. Дори да се опитате да дремнете за малко, все ще се намери някой, който да ви вдигне от кревата. Докато имате малки деца, дори няма да имате право да боледувате като хората!

Коментари

Новини Варна