Необходими продукти за половин доза:
малко повече от 1/2 ч. ч. ориз
прясно мляко
2 яйца, разделени на жълтъци и белтъци
2 ванилии
За крема:
1 л прясно мляко
6 с. л. брашно
3 жълтъка
захар на вкус
2 ванилии
малко масло
белтъците, разбити на сняг
Начин на приготвяне:
Оризът се вари 10 мин., след което се прецежда добре от водата. Прибавя се толкова топло мляко, че да се получи гъста смес. Подправя се с ванилиите. Оставя се да изстине. Слагат се двата жълтъка и разбитите на сняг белтъци. В тенджерка се карамелизира малко захар с вода. Към нея се прибавя оризовата смес и се пече 40 мин. на 175 градуса. Приготвя се ванилов крем от горепосочените продукти. Оризовият пудинг се обръща в чиния и се поднася гарниран с крема.
Да ви е сладко!
Коментари