IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
12:38 | 28 септември 2015
Обновен: 21:24 | 14 май 2024

Volkswagen разкри кои са засегнатите коли

Това са 5 млн. автомобила с дизеловия двигател ЕА 189

По материала работи: Юлиян Атанасов
Volkswagen разкри кои са засегнатите коли


 

5 млн. са проблемните дизелови коли на Volkswagen в световен мащаб, съобщават официално от германския концерн. И поясняват, че инженерите на компанията работят с пълна скорост за намиране на решение на проблема, пише dnes.bg.
Вътрешното ни разследване показа, че приблизително пет милиона пътнически автомобили Volkswagen са засегнати в световен мащаб, гласи съобщението. Това са автомобили с дизеловия двигател ЕА 189 (Евро5), сред които попадат шестото поколение на Golf, седмото поколение на Passat и първото поколение на Tiguan.
Автомобилите на концерна с дизелови двигатели Евро6 отговарят на всички норми и не са засегнати от дизеловия скандал. Такива са настоящите Golf, Passat и Touran, категорични са германците.
"Ние работим с пълна скорост за намирането на техническо решение, което ще представим възможно най-бързо на нашите партньори, клиентите и обществеността. Уверявам ви, че Volkswagen ще направи всичко възможно да спечели отново доверието на клиентите, дилърите и обществеността," заяви Д-р Херберт Дийс, главен изпълнителен директор на Volkswagen леки автомобили.
Брандът Volkswagen ще предостави в най-кратки срокове и информация за засегнатите автомобили на отделните пазари по света. От компанията са категорични, че засегнатите от дизеловия скандал автомобили са технически безопасни и изправни.

Коментари

Новини Варна