Необходими продукти:
8 малки телешки шницела
2 с.л. зехтин
40 г масло
250 г гъби без пънчетата
6 с.л. пилешки бульон
сок от половин лимон
4 с.л. бяло вино
магданоз, брашно, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измитите и подсушени гъби се изпържват в зехтина, прибавят се половината от бульона, 1 ч.л. лимонов сок, сол и се задушава под капак. Начуканите предварително шницели се поръсват с лимонов сок, посоляват се, поръсват се с чер пипер и брашно и се пържат в сгорещено масло по 5 мин. от всяка страна. Шницелите се заливат с виното, задушават се няколко минути и се подреждат в предварително затоплена чиния. Остатъкът от бульона се вари, докато се сгъсти, и се него се поливат шницелите. Ястието се украсява с гъбите и магданоз.
Добър апетит!
Коментари