Продукти:
12 кори за лазаня 3-4 топки моцарела 100-150 г пармезан зехтин 1 глава лук нарязан на ситно 5 скилидки стрит чесън 2 чаши нарязани гъби 3 чаши доматен сос щипка сушен риган черен пипер сол
Приготвяне:
В мазнината задушете гъбите, лука и чесъна. След като омекнат достатъчно сложете и доматения сос, ригана, сол и черен пипер на вкус. След като сосът е готов, сложете в тавичката за печене малко количество от него на дъното й. След това сложете първата кора за лазаня, върху нея сос и след това две парченца моцарела.
После сложете втора кора за лазаня, отново сос и сирене моцарела (може да редувате с пармезан). Така докато съставките свършат. Най-отгоре завършете със сос. Покрийте тавата с фолио и печете до готовност. Когато лазанята е готова, настържете малко пармезан и запечете до златисто.