Варна 11°
fallback
Живот
09:53 | 29 октомври 2015
Обновен: 01:16 | 10 април 2024

Лазаня с гъби, моцарела и пармезан

Рецепта на деня

По материала работи: Деян Михайлов

Продукти:

12 кори за лазаня 3-4 топки моцарела 100-150 г пармезан зехтин 1 глава лук нарязан на ситно 5 скилидки стрит чесън 2 чаши нарязани гъби 3 чаши доматен сос щипка сушен риган черен пипер сол

Приготвяне:

В мазнината задушете гъбите, лука и чесъна. След като омекнат достатъчно сложете и доматения сос, ригана, сол и черен пипер на вкус. След като сосът е готов, сложете в тавичката за печене малко количество от него на дъното й. След това сложете първата кора за лазаня, върху нея сос и след това две парченца моцарела.

После сложете втора кора за лазаня, отново сос и сирене моцарела (може да редувате с пармезан). Така докато съставките свършат. Най-отгоре завършете със сос. Покрийте тавата с фолио и печете до готовност. Когато лазанята е готова, настържете малко пармезан и запечете до златисто.

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback