Варна °
fallback
Живот
08:18 | 2 ноември 2015
Обновен: 05:24 | 11 май 2025

Богато гювече

Да ви е сладко!

По материала работи: Юлиян Атанасов

Продукти:

400 г свинско месо от плешка

1/2 наденица (суджук)

2 бр кренвирш

100-200 г сирене

4 с. л. лютеница

4 бр. картофи (не много големи)

4 бр. пресни гъби (средно големи)

1 глава лук

100-200 г кашкавал

колкото поеме вода

4 щипки чубрица

на вкус сол

на вкус черен пипер

1 кубче зеленчуков бульон

Приготвяне:

 

• Дъното на говечетата се намазнява малко.

• Във всяко гювече се слага четвърт глава лук.

• След това се слага месото, след него наденичката и кренвирша.

• Идва ред на гъбите, а след тях и натрошеното сирене.

• После се слага по една лъжица лютеница във всяко гювече.

• Накрая се слагат картофите и се налива водичка до половината.

• Слагат се подправките на вкус.

• Ако обичате бульони, може да разтворите един бульон във водата.

• Слагат се в студена фурна и се включва на 150 градуса.

• Пекат се час и половина.

• Малко преди готовност се настъргва кашкавал и се връщат във фурната без капачета, докато се запече.

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback