Продукти:
400 г свинско месо от плешка
1/2 наденица (суджук)
2 бр кренвирш
100-200 г сирене
4 с. л. лютеница
4 бр. картофи (не много големи)
4 бр. пресни гъби (средно големи)
1 глава лук
100-200 г кашкавал
колкото поеме вода
4 щипки чубрица
на вкус сол
на вкус черен пипер
1 кубче зеленчуков бульон
Приготвяне:
• Дъното на говечетата се намазнява малко.
• Във всяко гювече се слага четвърт глава лук.
• След това се слага месото, след него наденичката и кренвирша.
• Идва ред на гъбите, а след тях и натрошеното сирене.
• После се слага по една лъжица лютеница във всяко гювече.
• Накрая се слагат картофите и се налива водичка до половината.
• Слагат се подправките на вкус.
• Ако обичате бульони, може да разтворите един бульон във водата.
• Слагат се в студена фурна и се включва на 150 градуса.
• Пекат се час и половина.
• Малко преди готовност се настъргва кашкавал и се връщат във фурната без капачета, докато се запече.