Необходими продукти:
6 яйца
2 ч. ч.захар
6 с. л.брашно
1 л прясно мляко, поне с 3% масленост
3 пакетчета желатин – 30 г
1 есенция лимон
2 ванилии
2 с. л. какао "Д-р Йоткер"
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците.Към жълтъците добавяме захарта, брашното и млякото, разбъркваме добре и варим на бавен огън до сгъстяване.
Към крема прибавяме желатина, предварително накиснат в около 150 мл вода и втечнен на водна баня. Оставяме крема да изстине, като разбъркваме периодично, за да не хване кора.
Добавят се ванилиите.
Белтъците се разбиват на сняг с малко пудра захар и се добавят към охладения ванилов крем.
Отделяме една купа от крема, към която добавяме какаото.Във ваниловия крем добавяме есенцията с лимон.
В мокра кексова форма изсипваме ваниловия крем, а върху него изливаме струя какаов крем. Ако бързаме, след като кремът изстине напълно, слагаме формата във фризера за около половин час и после я преместваме в хладилника. След няколко часа той е готов. Готовият крем се изважда от формата,като тя се потапя в съд с гореща вода за минутка-две, за да се отлепи сместа.
Да ви е сладко!
Коментари