IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
10:19 | 10 декември 2015
Обновен: 22:05 | 30 април 2025

Печени чеснови бутчета

Рецепта на деня

По материала работи: Деян Михайлов
Печени чеснови бутчета


Продукти:
½ чаша масло
3 супени лъжици млян чесън или гранули
3 супени лъжици соев сос
¼ чаена лъжичка черен пипер
1 супена лъжица сушен магданоз
6 бр пилешки бутчета
сол на вкус

Приготвяне:
Загрейте фурната. Намазнете тавичка и оставете настрана.
В купичка смесете разтопеното масло, чесъна, соевия сос, пипера, магданоза и солта. Можете да загреете сместа за 2 минути в микровълнова и след това да разбъркате добре всички подправки с маслото.
Подредете бутчетата в тавата за печене. Облейте хубаво със сместа всяко бутче. Печете за около 30 минути на силен огън или до получаването на златиста коричка.

Коментари

Новини Варна