Продукти:
300 г гъби печурки
2 ч.ч. ориз
2 червени чушки - пресни или 3 сухи
2 стръка праз лук
магданоз
олио
сол
черен пипер
Приготвяне:
Празът се измива, нарязва се на ситно и се задушава в тиган с 3 с. л. олио за около 3 минути на средна температура. Към него се прибавят измитите и нарязани на ивички гъби и чушки. Задушаването продължава още 2-3 минути.
Измитият ориз се изсипва в голяма тава, към него се прибавят и зеленчуците. Овкусявате със сол, черен пипер и половин връзка магданоз. Изсипвате 4 чаени чаши вода (съотношението ориз: вода е 1:2). Печете за около 30 минути на 220 градуса.
az-jenata.bg
Коментари