IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
09:58 | 15 декември 2015
Обновен: 21:22 | 25 април 2025

Пълнена патица с ябълки, целина и лук

Рецепта на деня

По материала работи: Деян Михайлов
Пълнена патица с ябълки, целина и лук

Продукти:
1 цяла патица
1 чаена лъжичка подправка за пилешко
½ супена лъжица масло
3 супени лъжици кромид лук, нарязан
5 стръка целина, нарязани
3 чаши ябълки, обелени и нарязани
3 чаши трохи от царевичен хляб
1 супена лъжица зехтин
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
Изплакнете и подсушете патицата. Разтрийте я със сол и пипер, както и с подправката за пилешко.
Разтопете маслото в тиган на умерен огън. Сотирайте лука и целината в маслото, докато омекнат. В средно голяма купа смесете ябълките и царевичните трохи. Смесете всичко заедно. Ако е необходимо добавете малко гореща вода, за да омекнат трохите.
Напълнете патицата с получената смес. Накрая зашийте гърлото на патицата или корема й в зависимост от това откъм коя част сте я пълнили. Намажете патицата със зехтин. Поставете я в плитка тавичка за печене, предварително намазнена.
Печете в загрята фурна за около час и половина или докато хване златистокафява коричка.

Коментари

Новини Варна