Варна °
fallback
Живот
10:30 | 29 декември 2015
Обновен: 10:41 | 9 май 2025

Телешки котлети с вино

Сочни и лесни за приготвяне. Приятен апетит!

По материала работи: Деян Михайлов

Продукти:

4 телешки котлета  80 г шунка  1 ч. ч. сухо бяло вино  4 с. л. олио  2 глави лук  2 моркова  40 г краве масло  2 с. л. галета  1-2 зърна хвойна (по желание)  2 с. л. лимонов сок  щипка риган  магданоз  сол  черен пипер

Приготвяне:

Начукайте котлетите от двете страни с дървено чукче и ги измийте. Намажете ги със смес от лимоновия сок, ригана, черния пипер, солта и счуканата хвойна и ги оставете за 30 мин. да поемат ароматите. Сгорещете олиото и изпържете котлетите от двете страни.

Извадете ги и в същата мазнина задушете нарязания на ситно лук и остърганите и нарязани на кубчета моркови. Прехвърлете изпържените зеленчуци в тавичка, отгоре наредете котлетите, върху всеки котлет сложете по малко нарязана на ситно шунка, налейте виното и 1 ч. ч. гореща вода и поръсете със смесената със ситно нарязания магданоз галета.

Сложете върху котлетите и по едно парче масло и запечете в предварително загрята слаба фурна, докато месото омекне, а водата и виното се поизпарят. 

Още апетитни рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback