Варна °
fallback
Живот
11:25 | 4 януари 2016
Обновен: 20:16 | 9 май 2025

Диетолог: След празниците яжте броколи и извара

Хората вече имат по-висока здравна култура и правят здравословен своя празничен избор за трапеза

По материала работи: Юлиян Атанасов

През последните години хората все по-малко преяждат и отделенията по токсикология не са чак толкова пълни с алкохолни отравяния, колкото бяха в предишни години. Това каза диетологът Донка Байкова пред БТВ. Според диетологът хората вече имат по-висока здравна култура и правят здравословен своя празничен избор за трапеза. Въпреки това сме яли повече и сме качили между 1 и 3 килограма, а тези, които са били в чужбина на почивка с ол инклузив – до 5 кг., твърди Байкова.

 

Тя съветва да свалим килограмите с лека диета, която да не е стресираща за организма. Байкова препоръчва консумация на плодове и зеленчуци и най-вече зеленчучи от зелевата група – карфиол, броколи и зеле. Не препоръчва киселото зеле, защото е много солени и ще ни издуе допълнително. Трбява да се приемат още овесени ядки, кисело-млечни продукти, от които най-полезна е изварата, защото има детоксикиращ ефект. Трябва да се пият и много течности. novini.bg

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback