Продукти: 3-4 големи глави лук 1,500 кг червени чушки 1 люта чушка 1,500 кг домати 4 скилидки чесън 50 мл олио сол, черен пипер на вкус 200 г сирене За заливката: 1 кофичка кисело мляко 3-4 яйца 1 и половин супена лъжица брашно за сгъстяване
Приготвяне: В тенджера загрейте добре олиото и добавете към него нарязаните на ситно лук и чесън. След като поомекнат се слагат нарязаните чушки, а след това и доматите. Когато зеленчуците са поомекнали се прехвърлят в тавичка или гювечета и към тях се добавя натрошеното сирене. Разбърква се леко и се залива с яйчено-млечната смес. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Преди да сервирате поръсете ястието с нарязан магданоз. az-jenata.bg