Варна °
fallback
Живот
10:12 | 23 февруари 2016
Обновен: 22:00 | 10 май 2025

Огретен от тиквички и лук

Да ви е сладко!

По материала работи: Юлиян Атанасов

Продукти:

800 г тиквички

3 големи глави лук

6 скилидки чесън

няколко стръка копър и магданоз

3-4 яйца

50 г масло или 3 супени лъжици олио

1 и ½ кофичка кисело мляко

сол, черен пипер

200 г пармезан или кашкавал

200 г галета

Приготвяне:

В тенджера загрейте малко масло или олио и задушете нарязаните чесън и лук. След това добавете и тиквичките, които са на нарязани на колелца.  Гответе докато омекнат. Изсипете всичко в подходяща тавичка. Сложете ги предварително загрята фурна на 200 градуса да се запекат леко ( за около 7-8 минути). След това ги залейте със сместа от яйца, кисело мляко, сол, черен пипер, магданоз и копър. Поръсете с галета и настъргания кашкавал или пармезан. Гответе до готовност на ястието.

az-jenata

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback