Варна °
fallback
Живот
09:53 | 24 февруари 2016
Обновен: 15:14 | 10 май 2025

Пилешка запеканка с моцарела и пармезан

Време на приготвяне: 60 минути Порции: 6

По материала работи: Юлиян Атанасов

Продукти:

2 супени лъжици зехтин

2 скилидки чесън

¼ чаена лъжичка лют червен пипер

6 бр обезкостени пилешки гърди, нарязани на едри парчета

2 чаши готов сос маринара

¼ чаша пресен босилек, нарязан на ситно

400 г настъргана моцарела

½ чаша настърган пармезан

2 чаши крутони

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тавичка за печене със спрей за готвене или малко олио. Поръсете с чесън и лют пипер, за да полепне по тавичката. Подредете месото в тавата. Изсипете част от соса маринара върху пилето. Поръсете с босилек, след това с останалата част от соса.

След това поръсете обилно с едната част от настърганата моцарела. Част от пармезана поръсете върху моцарелата. Разпръснете крутоните върху сирената, след което отново моцарела и отново пармезан. Така ще се получат прекрасни пластове от различни сирена.

Печете в загрята фурна за около 40 минути. За завършек можете да поръсите с още малко подправка.

az-jenata.bg

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback