Продукти:
2 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън
¼ чаена лъжичка лют червен пипер
6 бр обезкостени пилешки гърди, нарязани на едри парчета
2 чаши готов сос маринара
¼ чаша пресен босилек, нарязан на ситно
400 г настъргана моцарела
½ чаша настърган пармезан
2 чаши крутони
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тавичка за печене със спрей за готвене или малко олио. Поръсете с чесън и лют пипер, за да полепне по тавичката. Подредете месото в тавата. Изсипете част от соса маринара върху пилето. Поръсете с босилек, след това с останалата част от соса.
След това поръсете обилно с едната част от настърганата моцарела. Част от пармезана поръсете върху моцарелата. Разпръснете крутоните върху сирената, след което отново моцарела и отново пармезан. Така ще се получат прекрасни пластове от различни сирена.
Печете в загрята фурна за около 40 минути. За завършек можете да поръсите с още малко подправка.
az-jenata.bg