Необходими продукти: 2 млади пилета 3 филии сух хляб прясно мляко 3 твърдо сварени яйца пилешки дробчета масло сол, черен и червен пипер ситно нарязан магданоз
Начин на приготвяне: Вземаме 2 млади пилета, изчистваме ги добре и измиваме, след което ги посоляваме отвън и отвътре и поръсваме с черен и червен пипер. Накисваме средата на 3 филии сух хляб в прясно мляко, изстискваме го, прибавяме 3 твърдо сварени и ситно нарязани яйца, малко ситно нарязан магданоз, сол, черен пипер, а така също и пилешки дробчета, нарязани на кубчета. Разбъркваме сместа и с нея пълним пилетата. Зашиваме ги, слагаме в тавичка, заливаме с 1/2 чаша прясно масло, 1 винена чаша вода и слагаме да се пекат, като ги поливаме често със соса. Поднасяме ги с някаква гарнитура и салата.
Добър апетит!