Варна °
fallback
Живот
10:04 | 15 март 2016
Обновен: 04:21 | 11 май 2025

Рецепта на деня: Много пияно пиле

Да ви е сладко!

По материала работи: Юлиян Атанасов

Необходими продукти:

1 пиле – до 1,5 кг.

½ пакектче кр. масло

щипка босилек

щипка майорана

щипка мащерка

1 лимон

½ ч. л. сол

1 с.л. зехтин или олио

300 мл. бяло вино

½ литър вода

 

Начин на приготвяне:

Пилето се намазва със зехтина, подправките и солта отвътре и отвън и се оставя за половин час да поеме от съставките. В бурканче от лютеница (около 300 гр) се налива бялото вино и се подпъхва в пилето. Както е право, се поставя в тавичка, в която се налива водата. В горната част на пилето леко се отлепя кожата и вътре се подпъхва кравето масло на парченца. Също в горната му част се слага яка от фолио. Пече се около 50 минути на 250 градуса. След като се изпече, с помощта на бамбукова пръчица или клечка за зъби на пилето му се поставя глава от лимон. Гарнира се със зрънца от чер пипер.

Да ви е сладко!

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback