Варна °
fallback
Живот
12:20 | 19 март 2016
Обновен: 03:02 | 11 май 2025

Рецепта на деня: Пиле с кашу

Бързо, цветно и вкусно

По материала работи: Златина Добрева

Когато става въпрос за кулинарни умения, някои хора ги измерват по скала за вкус, други по визия, а трети по бързина. Най-високата оценка се получава тогава, когато и трите компонента са в симбиоза.

Що се отнася до съставките, разнообразните рецепти предлагат странни на пръв поглед съчетания, които се оказват повече от вкусни и лесно влизат в ежедневната кухня на много семейства.

Днешната рецепта дължи страхотния си вкус на комбинацията между пиле, кашу и специален сос, пише днес.бг.

Приготвянето ще ви отнеме 10 минути, а количеството продукти е достатъчно за 8 порции.

 

Необходими продукти: ½ чаша соев сос 1 супена лъжица оризов оцет 1 супена лъжица кафява захар 2 супени лъжици сос от стриди ½ чаена лъжичка сусамово масло 3 супени лъжици растително масло 6 пилешки бутчета, почистени и нарязани на парчета Сол на вкус 1 супена лъжица нарязан чесън 1 супена лъжица пресен джинджифил 1 зелена чушка, нарязана ¼ чаша пилешки бульон 2 супени лъжици царевично нишесте ½ чаша изцедени консервирани кестени, едро нарязани 1 чаша кашу Половин чаша бяло вино 2 стръкчета пресен лук, нарязан ситно Сварен ориз по желание

Начин на приготвяне: В купа, смесете соевия сос, оцета, кафявата захар, сосът от стриди и сусамовото масло. Разбъркайте добре и оставете настрани. Загрейте олиото в голям тиган на силен огън и добавете парченцата от пилето, като внимавате да не са едно върху друго. Поръсете с малко сол и оставете за няколко минути, докато месото не започне да добива златист цвят. Когато това стане, разбъркайте добре, за да се получи равномерно и от всички страни. Добавете чесъна, зелената чушка и джинджифила като разбъркате добре, за да се смесят добре с пилето. Поръсете с черен пипер и го оставете да се готви поне 2-3 минути. Докато тиганът все още е топъл, изсипете бялото вино и разбъркайте добре. Желателно е да обирате и дъното на тигана, за да се разпределят равномерно подправките. Намалете силата на огъня до слаб и добавете предварително направения сос, царевичното нишесте и ¼ чаша вода, за да се превърне в каша. Разбърквайте 1-2 минути, за да се сгъсти и след това добавете кестените и кашуто, като продължавате да разбърквате. Ако сосът е прекалено гъст, можете да добавите още малко вода. Сервира се с поръсен пресен лук върху канапе от ориз, като това е по желание.

 

Приятен апетит!

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback