IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
05:46 | 4 юни 2014
Обновен: 04:06 | 15 април 2024

Меркел стана жокер в немския "Стани богат"

Меркел стана жокер в немския "Стани богат"

По материала работи: Златина Добрева
Меркел стана жокер в немския "Стани богат"

Политиците, които трябва да отговарят на трудни въпроси по телевизията, обикновено не се обаждат по телефона за помощ. Но когато германският депутат Волфганг Босбах получил шанс да се обади на приятел в звездно издание на телевизионната игра "Стани богат", той решил да звънне направо на Ангела Меркел, съобщи в. "Дейли телеграф".
За съжаление, се оказало, че германската канцлерка не си е у дома, тъй като не отговорила, дори след като продуцентите на шоуто позволили на Босбах да й позвъни за втори път. Вместо това обаждането било прехвърлено към гласова поща.
Босбах, който е депутат от Християндемократическия съюз на Меркел, достигнал до въпрос за 500 000 евро, когато се запънал на питане за стара източногерманска марка перални: "Култовата перална машина WM66 е легендарна наред с другите неща и с това, че много собственици я използвали, за да: а) генерират топлина, б) да готвят храна, в) да я употребяват като прахосмукачка, г) да хващат западно радио?".
Босбах попитал дали може да се обърне към Меркел, тъй като тя е израснала в комунистическа Източна Германия. Тъй като номерът на канцлерката не е обществено достояние, асистент бил изпратен в гримьорната да донесе мобилния телефон на депутата. Но това не предотвратило шегите, че американската Агенция за национална сигурност ще подслушва и без това.
След като не успял да се свърже с Меркел, Босбах решил да се обади на германския президент Йоахим Гаук, но се оказало, че нямал неговия номер. В крайна сметка депутатът се отказал и си тръгнал със сумата от 125 000 евро, които дал за благотворителност.
Не за първи път германски канцлер участва в телевизионно шоу. Герхард Шрьодер се появи в германската версия на You Bet? и след като загуби облога си, трябваше да закара цяло семейство у дома му с официалния си автомобил, пише БГНЕС.

Коментари

Новини Варна