IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
12:35 | 6 юни 2014
Обновен: 14:30 | 17 април 2024

Рецептите за отслабване на баба

Рецептите за отслабване на баба

По материала работи: manager
Рецептите за отслабване на баба

Можем да отслабнем без диети, хапчета и фитнес! Нужен ни е само малка гръмотрън.

Макар и дъждовете да не спират, лятото вече чука на вратата. А кантарът е безмилостен! През зимата сме качили няколко килограма и дори банският костюм (от времето на бременността) ни стяга. По това време на годината се сещаме за всякакви диети, хапчета, гимнастики и други, може би ефективни, но скъпи и дискомфортни методи за отслабване. А нашите баби са имали съвсем простичко, ефтино и ефикасно средство да запазят фигурата и красотата си – гръмотрън. И днес във фармацията гръмотрънът намира широко приложение в борбата с наднорменото тегло.Извлек от гръмотрън се влага в много препарати, целящи да подпомогнат процеса на отслабване. Билката може да се използва и самостоятелно (така както са я ползвали бабите ни). Ето рецептата:

За намаляване на теглото най-препоръчителна е запарката на корени от растението, тъй като при запарване се съхранява етеричното масло.

Две супени лъжици ситно нарязани корени се запарват с 400 мл кипяща вода. След 30 минути течността се прецежда и се пият 3 пъти дневно по 100 мл след ядене. Курсът е 10 дни, почива се една седмица и рецептата се повтаря. Могат да се използват и готови пакетирани чайове – на 100 мл кипяща вода се слагат 2 пакетчета.

Гръмотрънът подпомага и намаляването на целулита, който често е съпътстван със задържане на вода в организма.

Народната   медицина   препоръчва корени от гръмотрън да се използват при ревматични заболявания, шипове, подагра. Всъщност билката е почти вълшебна - прилага се при заболявания, свързани със задръжка на течности в организма: сърдечна недостатъчност, бъбречни възпаления и отоци от различен произход, бъбречнокаменна болест и жлъчнокаменна болест и простатит. Доказано е, че дрогата от коренина гръмотрън понижава артериалното налягане и увеличава амплитудата на сърдечните съкращения. Водните и спиртните извлеци съдействат за намаляване проницаемостта и чупливостта на капилярите, е причина дрогата и препарати, в които е вложена да се прилага като кръвоспиращо средство при хемороиди, разширени вени.

 

Коментари

Новини Варна