IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
16:22 | 11 септември 2014
Обновен: 10:51 | 3 май 2024

Добрички проститутки наводниха Златни пясъци

Добрички проститутки наводниха Златни пясъци

По материала работи: Борис Проданов
Добрички проститутки наводниха Златни пясъци

В края на активния туристически сезон директорът на варненската полиция главен инспектор Николай Калчев сподели с медиите обезпокоителна новина – 90 процента от проституиращите жени на Златни пясъци били от Добрич. Това сочат данните от полицейските акции срещу платената любов в куртортните комплекси.
„Акциите против проституцията се правят цяло лято. Но се знае, че до осъдителна присъда се стига много трудно. Процедурата е сложна. Ние само ги прибираме за профилактика, пишем им протоколите и ги пускаме“, обясни Калчев.
Борбата с проституцията наистана е много сложен процес. Една жрица на любовта трябва да бъде засечена от полицията в рамките на 1 година и при повече от 4 месеца продължителност да й бъдат съставени поне 4 акта, след като бъде хваната с клиент, за да бъде предадена на Темида. И тъй като в България закон срещу проституцията няма, работещите момичета ги съдят за безделничество. А както констатират и юристи, жените, които продават ласки особено по курортните комплекси, няма да влязат в законовите изисквания, тъй като активният сезон трае максимум 3 месеца.
По думите на главен инспектор Калчев проституцията не е най-големият проблем с престъпността във Варна. Притеснително нарастване се забелязвало при кражбите на автомобили – около 8 процента. От началото на тази година до 1 септември във Варна са откраднати 250 леки коли. За същия период на миналата година броят е бил 230. Общият брой на регистрираните престъпления в морската столица за същия период е 5758. От регистрираните криминални престъпления най-голям дял имат домните кражби, но при тях се отчита намаление с 444 по-малко за същия период на миналата година. За осемте месеца на тази година са разкрити общо 1376 престъпления и други 851, извършени през минали години. Задържани са 1248 извършители, като 33-ма от тях са чужденци.
Най-големи щети са нанесени от икономическите престъпления, сочи статистиката. За 8 месеца са регистрирани 49 документни, 22 против парично кредитната система и 22 измами. Нанесени са щети за общо 15 370 864 лв.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна