Варна °
fallback
Живот
12:56 | 8 септември 2016
Обновен: 17:33 | 13 май 2025

Оризовият оцет може да забави стареенето

Той е полезен и когато се добави към напитка и се консумира непосредствено преди хранене

По материала работи: Ставри Таргов

 

Оризовият оцет, който е добит от кафяв ориз, добавя към храната характерен вкус и съдържа изобилие от полезни за здравето аминокиселини. Тези вещества са необходими за правилното храносмилане и усвояването на хранителни вещества. Аминокиселините помагат и за разграждане на вредните натрупвания на токсични мазнини в организма. Още някои ползи за здравето от консумацията на оризов оцет от кафяв ориз...   Забавят се процесите на стареене

 

Според д-р Йошио Такино от Университета Шизука в Япония автентичният оризов оцет съдържа 20 аминокиселини и 16 органични киселини. Те помагат за предотвратяване образуването на токсични мазнини. Такино пояснява, че когато ненаситените мастни киселини от растителни мазнини и други храни се нагреят по време на готвене, при излагане на светлина или при окисление в процеса на обмяна на веществата, мастните пероксиди допринасят за стареенето и образуването на холестерол.   Подпомага се храносмилането

 

Когато калцият се усвои правилно от храната, която консумираме, той подпомага здравето на костите, следователно и в превенцията на остеопороза. Оризовият оцет от кафяв ориз съдържа оцетна киселина, която е от полза за усвояването на основни витамини и минерали.

 

Полезен е за сърдечносъдовото здраве  

  Тъй като потиска мастните пероксиди, оризовият оцет от кафяв ориз е от полза и за намаляване или предотвратяване натрупванията на вредния холестерол по стените на кръвоносните съдове. Консумирането на този оцет може да намали нивата на кръвното налягане, LDL холестерола и същевременно да повиши тези на „добрия“ HDL холестерол. Препоръчително е да добавим оризов оцет към салатата, за да я направим по-здравословна. Оризовият оцет от кафяв ориз е полезен и когато се добави към напитка и се консумира непосредствено преди хранене. Puls.bg

Автор на статията:
Ставри Таргов
0 коментара
fallback
fallback