Печено кисело зеле с наденица е днешното предложение от екипа на az-jenata.bg, което можете да приготвите за вечеря.
Продукти:
500 г кисело зеле
1 глава лук, нарязана
3 наденици
1 чаша течна готварска сметана
1 щипка черен пипер
1 щипка червен пипер
4-5 лъжици олио
1 щипка сол
1 чаша ориз
1 чаша вода
Приготвяне:
Нарежете зелето и го запържете в тиган със сгорещено олио. Овкусете го с подправките и разбърквайте непрекъснато. Добавете му водата и оставете да покъкри.
В дълбока тенджера сварете и ориза за не повече от десетина минути. Подгответе лука и го запържете. Нарежете наденицата на едро. Отцедете ориза. В тавичка за печене смесете всички продукти, разбъркайте и полейте със сметаната. Печете в загрята на 250 градуса фурна за половин час.
Коментари