IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
13:52 | 12 юли 2017
Обновен: 08:05 | 10 май 2024

Удостояват директора на СУ „Св. Климент Охридски“ със златен почетен знак „За заслуги към Варна“

Предложението е на Синдиката на българските учители в морския град

По материала работи: Слав Велев
Удостояват директора на СУ „Св. Климент Охридски“ със златен почетен знак „За заслуги към Варна“

Директорът на СУ "Св. Климент Охридски" във Варна - Петко Петков, да бъде удостоен със златен почетен знак "За заслуги към Варна" решиха съветниците от постоянната комисия "Наука и образование" към варненския общински съвет. Те дадоха положително становище и препратиха казуса към ПК "Култура и духовно развитие" и председателския съвет. Окончателното решение ще бъде взето на предстоящата редовна сесия на местния парламент. 


Предложението за удостояване на Петко Петков с почетен знак "За заслуги към Варна" е на синдиката на българските учители в морския град. Подкрепящо писмо е изпратено и от училищното настоятелство на СУ "Св. Климент Охридски". Положително мнение за неговата работа изказа и директорът на общинската дирекция "Образование и младежки дейности" Лилия Христова. Тя подчерта, че той е един от директорите, който прилага безупречно и рационално условията на новия закон за училищното и предучилищното образование. 
 

Като представител на обществения съвет на СУ "Св. Климент Охридски" и като родител на ученик в училището, добра оценка за работата на Петко Петков изказа и Антоанета Цветкова. Тя отбеляза, че  директорът е изключително отдаден, достъпен за комуникация и обратната връзка с родителите е на много добро ниво. Гарантирана е максимална прозрачност на всичките му решения, в това число и относно предприетите ремонтни дейности. "Мога да изкажа само позитивна оценка. Мисля, че заслужава това отличие, което освен признание е и добър стимул за работата му занапред, тъй като той привлича много млади учители. В образованието, както и в здравеопазването, откриването и запазването на качествени кадри е проблем, а той успява да ги задържи", отбеляза Антоанета Цветкова. 

 

Петко Петков е директор на СУ "Св. Климент Охридски" от 1998 г.  Там той започва своята работа като учител, а след това става и заместник директор. Награждаван е с доста отличия, в това число и награда "Варна" за колектива на училището. 

 

Полина Петрова
 

Коментари

Новини Варна