IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
Новини Варна
12:00 | 5 февруари 2018
Обновен: 09:08 | 2 юни 2024

Стратегия за здравеопазването разработват във Варна

Ще бъдат отбелязани 90 г. общинско водно спасяване

По материала работи: Слав Велев
Стратегия за здравеопазването разработват във Варна

Стратегия за здравеопазването ще бъде разработена през настоящата година във Варна. Това съобщи в студиото на сутрешния блок на телевизия „Черно море“ – „Утро в нашия град“ с водещ Иван Барбов, Анастасия Георгиева, директор на ресорната общинска дирекция. В нея ще бъдат заложени както дългосрочни, така и краткосрочни цели. Тя ще се базира на научни анализи, които ще бъдат проведени съвместно с Медицинския университет. В стратегията ще бъдат засегнати въпросите с детското и училищното здравеопазване, яслите, лечебните заведения, здравните медиатори, водно-спасителната дейност, детското хранене, борбата с кърлежи и комари и др.
 

Анализите се очаква да приключат до средата на годината. След разработването й стратегията ще бъде подложена на обществено обсъждане, за да са ясни за всички приоритетите, по които ще се работи. Тя ще бъде съобразена с програмите на областно и национално ниво.
 

Другата важна инициатива, по която ще се работи през 2018 г., е отбелязването на 90-годишнината от общинското водно спасяване. „Съвместно с БЧК –Варна, ще имаме поредица от мероприятия. Още разработваме програмата, но проявите ще са интересни“, обеща Анастасия Георгиева. 

 

Полина Петрова


Целия разговор в студиото на сутрешния блок на телевизия "Черно море", вижте тук:

"Щрихи от утрото" (2.02.2018) - Кои ще са приоритетите в общинското здравеопазване през 2018 година?
 

Четете още:

Надграждат метадоновата програма

Коментари

Новини Варна