IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
12:41 | 13 май 2020
Обновен: 06:11 | 28 март 2024

(СНИМКИ) Откриха наркооранжерия в с. Бенковски

Баща и син са арестувани за отглеждане и сушене на растения от рода на конопа

По материала работи: Слав Велев
Снимки: ОД на МВР-Варна

При специализирана полицейска операция по линия на наркоразпространението, проведена от служители на Четвърто РУ при ОД на МВР – Варна, е установено, че в промишлената зона на с. Бенковски, П.Я. (59 г.) и И.И. (35 г.) са организирали помещения за отглеждане и сушене на растения от рода на конопа, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР във Варна.

 

Иззети са 450 растения с различна височина в процес на сушене, суха тревиста маса в насипно състояние с общо тегло 107,96 кг. От друго помещение, оборудвано като оранжерия за отглеждане на растения, са иззети апаратура, уреди за отопление и вентилатори, саксии, чували с тор, семена. При действията по разследване на случая са иззети различни суми в българска и чуждестранна валута.

 

 

Образувано е досъдебно производство. П.Я. и И.И. са задържани за срок до 24 часа. Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.

 

В рамките на специализираната операция, провеждаща се в малки населени места край Варна  са проверени 132 лица и 96 автомобила. Задържани са още 10 души, оказвали сериозно влияние върху криминогенната обстановка в региона, като един от тях е бил обявен за издирване.

 

 

В хода на операцията са задържани също извършител на умишлен палеж, регистриран в с. Бозвелийско, както и извършител на кражба от частен дом в Дългопол.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна