IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
15:15 | 7 февруари 2021
Обновен: 04:23 | 18 април 2024

Доц. Мангъров играе за депутат от Варна

Той ще е лидер и на листата на АБВ в 23-ти район в София

По материала работи: Слав Велев
Доц. Мангъров играе за депутат от Варна

"Доц. Атанас Мангъров ще е лидер на листите на АБВ във Варна и в 23-ти район в София". Това заяви пред БНР лидерът на АБВ Румен Петков, след като създателят на партията Георги Първанов изказа несъгласие с тази номинация. Той подчерта, че с президента Първанов са на едно мнение относно всички политики и няма раздор в партията.

Петков отново изрази мнението си, че датата 4 април за провеждане на парламентарния вот е прибързана:

"Продължавам да твърдя, че единствено готови за тази дата са тези, които разполагат с купен глас, с административен глас и с корпоративно зависим глас, т.е. Бойко Борисов. И другите, които са готови за избори вчера, са ДПС. Не мисля, че формации, които разчитат на мотивиран с политики вот, ще имат възможността да стигнат до гражданите".

Според него масовото гласуване е начин да бъда сменено това статукво.

 

Петков потвърди, че АБВ ще се явяват сами на изборите и обясни, че няма да участват в платформата на Мая Манолова и т.нар. Отровно трио:

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Нинова поведе листата на БСП в 25 МИР в София

Първанов: Заявката на Борисов и Заев рухна, с македонците сме враждебни

Доц. Мангъров: Мнението на президента Първанов е комплимент

 

"Няма да участвам в лъжене. Оставям настрана, че те си затраяха по най-грозния начин, когато прокуратурата прекрати разследването за шкафчето на Борисов. Това е техният избор".

 

Румен Петков разкри, че преди 6 месеца са предложили на БСП да започнат широк разговор за бъдещето на лявото, но той не се е състоял.

 

"Отговорността за това е изцяло на ръководството на БСП. Сега търсят по места наши хора да ги подкрепят, което не е прилично. Ние ще продължим да вървим своя път и ще се явим сами със самочувствие на партия, която има качества".

 

Лидерът на АБВ подчерта, че той и Ивайло Калфин няма да са кандидати за депутати.

Коментари

Новини Варна