IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
16:40 | 8 април 2021
Обновен: 15:13 | 22 април 2024

Варна изпревари Бургас: Втори сме по заболяемост от COVID в страната (ВИДЕО)

Раздават РНК ваксини на личните лекари и другата седмица

По материала работи: Слав Велев
Варна изпревари Бургас: Втори сме по заболяемост от COVID в страната (ВИДЕО)

Висок остава коефициентът на заболеваемост от COVID-19 във Варна и региона – 865 на 100 000 население, за 14 дневен период. В България има няколко области с над 700 на 100 000 души. За изтеклите 14 дни на първо място е София, следвана от Варна, Перник, Бургас, Русе и Софийска област. С най-ниска заболеваемост с Разград, Видин, Кърджали, Търговище, Велико Търново и Габрово”. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев по време на традиционния брифинг на НОЩ в четвъртък.

2427 ваксини са поставени в периода от 1 до 7 април, като 1900 от тях са първа доза. Това каза д-р Дочка Михайлова, директор на РЗИ, по време на брифинг, на който бяха оповестени актуалните данни за ковид обстановскта в региона, предаде Радио Варна. Тя изрази задоволство, че през седмицата след доставката на РНК-ваксините на Модерна и Пфайзер има и повече поставени. Очаква се след новия транш в понеделник от препаратите да получат и общопрактикуващите лекари, за които тази седица ваксините не стигнаха. 

Д-р Дочка Михайлова  - директор на РЗИ  коментира, че коефициентът на заболяемост във Варна е бил 872 на 100 000,но е достигнал до 867, което е лек спад, но не може да се отчете като тенденция. 

Продължават проверките в заведения и хранителни магазини, налагат се глоби при нарушения, открити са два нощни клуба, които са работили и сервирали алкохол в деня за размисъл, за което са санкционирани. каза областният управител на Варненска област Стоян Пасев.

Той благодари на РЗИ и на Районната избирателна комисия за това, че са спазени сравнително  стриктно противоепидемичните мерки по време на изборите и в сравнение с други области, жалбите са по-малко. Д-.р Дочка Михайлова  - директор на РЗИ  коментира, че коефициентът на заболяемост във Варна е бил 872 на 100 000,но е достигнал до 867,което е лек спад, но не може да се отчете като тенденция. 

Подробностите вижте във видеото:

Коментари

Новини Варна