IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
08:45 | 4 май 2021
Обновен: 09:18 | 14 април 2024

3 часа висене за едната ваксина във Варна. Къде им е организацията?

Очаква се от 10 май отново да започне и записването за имунизация в електронния портал

По материала работи: Ставри Таргов
3 часа висене за едната ваксина във Варна. Къде им е организацията?

Снимка БНР

Опашките от желаещи да се ваксинират в т.нар. "зелени коридори" в големите болници продължават. На Великден са поставени над 3400 дози. Свободната ваксинация ще продължи до 9 май.

Каква беше ситуацията в столичните болници?

Във втория ден от Великден опашка от хора се изви пред "Пирогов", но не за ваксини, а за антигенни тестове. По празниците българите масово пътуват извън страната. За целта е необходим отрицателен тест за Ковид-19.

През почивните дни обаче лабораториите не работят и десетки се струпаха пред пункта пред "Пирогов".

Около 1000 души на ден преминават през ваксинационните пунктове на "Пирогов", откакто отвориха зелените коридори. Организацията обаче е стройна и не се образуват опашки. Пунктовете за ваксинация там са 5.

Не така организирано протече имунизацията във Варна. Опашка от над 100 души се изви пред здравната инспекция в морската столица. Някои от желаещите ваксина чакаха на опашката повече от три часа.

Зелените коридори за масова ваксинация ще бъдат отворени до 9 май. Очаква се от 10 май отново да започне и записването за имунизация в електронния портал.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR
 

Коментари

Новини Варна