IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
16:30 | 10 май 2021
Обновен: 04:11 | 21 април 2024

Съдят русенец, избегнал плащане на данъци за 127 хил. лева

Фирмата извършвала търговска дейност с пилешки продукти

По материала работи: Слав Велев
Съдят русенец, избегнал плащане на данъци за 127 хил. лева

Окръжна прокуратура – Варна предаде на съд 56-годишен мъж, избегнал плащане на данъци в особено големи размери. През лятото на 2014 година обвиняемият Е.В. от Русе платил на мъж от Габрово, за да регистрира на негово име търговско дружество, което веднага бил упълномощен да управлява и представлява. Фирмата извършвала търговска дейност с пилешки продукти с румънски фирми.

През периода от 14 май до 15 юни 2015 г., за да снижи търговския си резултат, обвиняемият включил в счетоводството за месеците април и май фактури, с които отчел мними покупки с декларации по ЗДДС. В резултат на това Е.В. избягнал плащането на данъчни задължения по същия закон в размер на 85 300 лева, и приспаднал неследващ се данъчен кредит на тази стойност. 

Към предоставените фактури нямало представени никакви документи, които потвърждавали описаните дейности. Простото осчетоводяване и отразяване в декларация по ЗДДС не било достатъчно доказателство за осъществена сделка. 

На 31 март 2016 г., като представляващ търговското дружество, обвиняемият избегнал установяването и плащането на данъчни задължения по ЗКПО в размер на 42 650 лева, като не подал Годишна данъчна декларация.

Ако Е.В. бъде признат за виновен, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 8 години и конфискация на част или на цялото имущество. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. 

Коментари

Al 2011g zavet 80g ( преди 2 години )
I po zemqta s manjite kafe birata pep anan ciga..,,
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Al 2011g zavet 80g ( преди 2 години )
Evelogiolevo na kai infa as es ze diga boklyci ligite s ba droba i are. ,,
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна