IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
09:50 | 18 май 2021
Обновен: 17:43 | 24 април 2024

Варненка издирва починал близък. Къде е погребан? Институциите мълчат!

Иван Воденичаров умира на 21 август 2020-та година, във жилището си в квартал "Чайка"

По материала работи: Слав Велев
Варненка издирва починал близък. Къде е погребан? Институциите мълчат!

В патова ситуация попадна жена, която иска да почете паметта на починал роднина във Варна. Тя не знае къде е погребан той, а институциите нямат право да съобщят защото дамата не е пряк наследник. Така вече осем месеца тя не може да отдаде почит на своя свако Иван, пише glasnews.bg.

Заради това прибягва до неочакван ход - опитва се да открие каквато ѝ да е информация за това къде е погребан той през хора в мрежата.

Случаят е от град Варна, а жената има ограничено време - тя работи в Австрия и трябва да се върне там.

Иван Дамянов Воденичаров умира на 21 август 2020-та година, във жилището си в квартал "Чайка". Смъртният му акт е издаден три месеца по-късно на 5 ноември същата година. След това тялото е откарано в моргата на МБАЛ "Св. Марина".

При запитване от Централи гробища - Варна отговарят, че не знаят къде е погребан Воденичаров. Социалните служби отказват да дадат информация, защото жената не е пряк роднина. От картотеката на полицията също не може да се открие нищо, твърди потърпевшата Антония Петрова.

Вижте пълния текст на нейната история, с която се опитва да открие последния дом на своя близък:

"Моля Ви за помощ !
Моят Свако е починал на 21.08.2020г.в дома си ведомствено жилище.
На мястото са отишли социалните ,полиция и предполагам 112 или лекар.
Откаран е в МБАЛ "Св.Марина".
На 05.11.2020г. е издаден смъртен акт.
От Централни гробища, където е картотеката все още не знаят (не е вписано) къде е погребан .
От Социалните ми казаха ,че понеже не съм му пряк роднина (дъщеря), не могат да ми дадат информация. От Полицията -също.В картотеката го няма...
Моля Ви за помощ да го открия... да го почета човека. Синът му се е отказал от него(няма да навлизам в подробности). Работя в Австрия и искам докато съм отново тук да го издиря. Вече мина достатъчно дълго време в чакане да ми се обадят и кажат къде е (Но това е... нямам думи).
Моля Ви за ПОМОЩ !
Предварително Благодаря!"

 

Коментари

Новини Варна