IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
15:00 | 9 август 2021
Обновен: 22:13 | 17 април 2024

Областният: Гражданите и гостите на Варна не заслужават сметопочистването в града

Община, РЗИ и РИОСВ да работят заедно, настоя Марио Смърков

По материала работи: Слав Велев
Областният: Гражданите и гостите на Варна не заслужават сметопочистването в града

Снимка: Фейсбук/Иван Барбов

Координация и редовно информиране по отношение на сметосъбирането във Варна ще бъде осъществено между областната администрация, общината, Регионалната здравна инспекция и Регионалната инспекция за опазване на околната среда.

Това съобщи след среща, посветена на темата, Марио Смърков – областен управител на Варненска област. Поводът е явната криза в събирането на отпадъците, особено в централната част на града и многобройните сигнали от граждани.

Смърков посочи, че общината трябва да засили контролните си функции към дейността на фирмата, осъществяваща сметосъбирането.

Предприемат се съвместни проверки от оторизираните институции и по отношение на  спазването на противоепидемичните мерки, включително и носенето на маски в автобусите и заетостта в заведенията, коментираха от РЗИ.

"Гражданите и гостите на Варна не заслужават качеството на сметопочистването в момента", заяви областният управител Марио Смърков след среща с представители на Община Варна, РИОСВ и РЗИ, на която беше обсъждана проблемната ситуация, предаде "Дарик"

„Община Варна като възложител на услугата за сметопочистване ще си влезе в ролята на контролираща страна по отношение на изпълнителя на услугата. Тя трябва да санкционира и гражданите, които не спазват изискванията при изхвърлянето на отпадъците”, коментира Смърков.   

Миналата седмица от Община Варна съобщиха, че над 117 000 лв. са наложените глоби на сметопочистващата фирма, а проблемите вече са овладени.

Повече чуйте ТУК

Коментари

Новини Варна